Fietsen

Met een racefiets of een triathlonfiets en altijd met helm. Met of zonder ligstuur, we trainen een (wintertijd) of twee (zomertijd) keer per week op de fiets. Vertrek is altijd bij de fietsenstalling naast het Geusseltbad.

Op woensdag -tenminste, zolang het zomertijd is- trainen we van 18:30 tot ongeveer 20:30. De training is gericht op techniek, snelheid en interval of heuvels. Lei, Boudewijn of een vervanger verzorgen de training. Af en toe wordt ook op transitie getraind, dit wordt dan vooraf aangekondigd. 

Op zaterdag doen we een duurtraining. Afhankelijk van de groep duurt deze 2 a 2,5 uur. Vertrek om 08:30 onder leiding van Norbert of een vervanger. De groep blijft bij elkaar, tenzij de groep dermate groot is dat deze wordt gesplitst in twee of meer groepjes.
Bij slechte omstandigheden (heel slecht weer, gladheid) wordt de training afgelast. Afgelasting wordt kenbaar gemaakt via de groepsapp Bike TCM. Zit je nog niet in die groepsapp, meld je dan aan via voorzitter@triathlonclubmaastricht.nl.

Natuurlijk houden we ons altijd aan de normale verkeersregels.