Zwemmen

Voor velen een lastig, een zeer technisch onderdeel. TCM biedt drie keer per week zwemtrainingen aan. Deze trainingen zijn gericht op het zwemmen tijdens een triathlon. We richten ons dus met name op de borstcrawltechniek. Aan de hand van schema's oefenen we op borstcrawl, ligging in het water, ademhaling, snelheid, duur.

Banenzwemmen met regels en indeling
Om het zwemmen in goede 'banen' te leiden hanteren we enkele basisafspraken. Dit om te voorkomen dat we elkaar in de weg liggen, op elkaar botsen of dat zwemmers van ongelijk niveau bij elkaar liggen. We zwemmen allemaal volgens een vaste baanindeling. Deze indeling wordt gemaakt aan de hand van de resultaten uit een tweejaarlijkse CSS-test. Meer informatie over de huisregels en de zwemtaal vind je op de onderstaande links:

Trainingsdagen en tijden volwassenen:
Dag Tijdstip Waar Trainer of toezicht
Dinsdag 20:45 – 22:00 Geusseltbad Trainer
Donderdag 21:15 – 22:15 Geusseltbad Trainer
Zondag 09:00 – 10:30 Geusseltbad Toezicht


Open Water zwemmen.
Als de watertemperatuur het toelaat, wordt onderling vaak afgesproken om in het grindgat van de Maas of elders in open water te zwemmen. Hier is vanuit TCM geen begeleiding. Wel drukken we iedereen op het hart NOOIT alleen te gaan zwemmen en altijd een felgekleurde badmuts en een zwemboei mee te nemen. Met die items ben beter zichtbaar voor vissers, roeiers, speedboten, jachten. En ook voor elkaar, in het geval je niet dicht bij elkaar zwemt.