TCM


​TriathlonClub Maastricht is in 1985 door een aantal prettige 'sportgekken' opgericht. Met als doel  deze prachtige sport in Maastricht en omstreken te promoten. Op dit moment telt de club zo'n 160 actieve leden. Zij komen aan hun trekken door een aantal keer per week te zwemmen, fietsen en lopen. Uiteraard vult een ieder zelf in hoe intensief hij/zij de triatlonsport wil beoefenen. Hij of zij legt zelf de accenten op de verschillende onderdelen: lopen en/of fietsen en/of zwemmen.

Maar wat maakt onze club zo bijzonder?
Sport in combinatie met een leuke sfeer. Samen trainen en wedstrijden doen, maar ook met elkaar  afspreken om een extra rondje te fietsen, lopen of zwemmen. Verder is er jaarlijks de goed bezochte jaarlijkse feestavond met het uitroepen de club-, loop- en lange duurkampioenen. Kortom, een vereniging met het hart op de goede plek en voor ieder niveau.

Wat heeft TCM haar leden te bieden?
Lid zijn van TCM heeft de volgende voordelen. Je krijgt korting op het NTB-lidmaatschap en de mogelijkheid tot het krijgen van korting op inschrijfgelden voor evenementen. Bij een NTB-bondslicentie of NTB- wedstrijdlicentie ben je verzekerd vóór, tijdens en na trainingen en wedstrijden (aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering).
De trainingen worden gegeven door gediplomeerde triathlontrainers en zijn afgestemd op ieders ambitie en niveau. Hierdoor ben je verantwoord bezig met sporten. De trainers kunnen je wijzen op technische onvolkomenheden in zwemmen, fietsen en lopen, en geven waardevolle trainingstips.
 
De trainingen bestaan uit:
- Techniektraining en langebaan zwemmen in een zwembad;
- Hardlooptrainingen op atletiekbaan en in de bosrijke omgeving van Maastricht;
- Fiets- en koppeltrainingen;
- Wisseltrainingen
- In de zomer gezamenlijke trainingen in open water;
- Zwemtesten (CSS: critical swim speed), hardlooptesten op atletiekbaan en tijdritten op racefiets.

Clubkampioenschap
Alle aan wedstrijden (Triathlon- en loopwedstrijden) deelnemende leden vergaren hiermee punten voor het clubkampioenschap. Tijdens het jaarfeest worden de definitieve uitslag en ranking bekend gemaakt. Voor de kampioenen zijn er mooie prijzen die ter beschiking worden gesteld door onze sponsoren.

Informatie / kennismakingstraining
Kom een keer langs voor een kennismakingstraining, om mee te komen lopen en/of zwemmen! In principe is er elke eerste dinsdag van de maand een kennismakingstraining. Een TCM-er vangt je op en we leggen graag uit wat de mogelijkheden zijn binnen onze vereniging. Wil je dit, stuur dan een berichtje naar voorzitter@triathlonclubmaastricht.nl


Aangesloten bij de Nederlandse Triathlon Bond. 

Triathlon Club Maastricht
Emmastraat 80
6245 HZ Eijsden
KvK: 40204622
e-mailadres voor communicatie: secretaris@triathlonclubmaastricht.nl
e-mailadres voor facturen: penningmeester@triathlonclubmaastricht.nl