TCM


TriathlonClub Maastricht is in 1985 door een aantal prettige 'sportgekken' opgericht. Met als doel  deze prachtige sport in Maastricht en omstreken te promoten. Op dit moment telt de club zo'n 160 actieve leden. Zij komen aan hun trekken door een aantal keer per week te zwemmen, fietsen en lopen. Uiteraard vult een ieder zelf in hoe intensief hij/zij de triathlonsport wil beoefenen. Hij of zij legt zelf de accenten op de verschillende onderdelen: lopen en/of fietsen en/of zwemmen.

Maar wat maakt onze club zo bijzonder?
Sport in combinatie met een leuke sfeer. Samen trainen en wedstrijden doen, maar ook met elkaar  afspreken om een extra rondje te fietsen, lopen of zwemmen. Verder is er jaarlijks de goed bezochte jaarlijkse feestavond met het uitroepen de club-, loop- en lange duurkampioenen. Kortom, een vereniging met het hart op de goede plek.

Wat heeft TCM haar leden te bieden?
Lid zijn van TCM heeft de volgende voordelen. Je krijgt korting op het NTB-lidmaatschap en de mogelijkheid tot het krijgen van korting op inschrijfgelden voor evenementen. Bij een NTB-bondslicentie of NTB- wedstrijdlicentie ben je verzekerd vóór, tijdens en na trainingen en wedstrijden (aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering).
De trainingen worden gegeven door gediplomeerde triathlontrainers en zijn afgestemd op ieders ambitie en niveau. Hierdoor ben je verantwoord bezig met sporten. De trainers kunnen je wijzen op technische onvolkomenheden in zwemmen, fietsen en lopen, en geven waardevolle trainingstips.
Zie onze trainingskalender voor data en tijdstippen seizoen 2019-2020
 
De trainingen bestaan uit:
- Techniektraining en langebaan zwemmen in een zwembad.
- Hardlooptrainingen op atletiekbaan en in de bosrijke omgeving van Maastricht.
- Fiets- en koppeltrainingen.
- In de zomer gezamenlijke trainingen in open water
- Zwemtesten (CSS: critical swim speed), hardlooptesten op atletiekbaan en tijdritten op racefiets.

Clubkampioenschap
Alle aan wedstrijden (Triathlon- en loopwedstrijden) deelnemende leden vergaren hiermee punten voor het clubkampioenschap. Tijdens het jaarfeest worden de definitieve uitslag en ranking bekend gemaakt. Voor de kampioenen van het afgelopen jaar zijn er mooie prijzen en zij worden opgenomen in de annalen der clubhistorie.

Informatie / kennismakingstraining
Mocht je door het lezen van dit voorwoord en het bekijken van de site nieuwsgierig worden?
Kom dan een keer langs voor een kennismakingstraining, om mee te komen lopen en/of zwemmen. In principe is er elke eerste dinsdag van de maand een kennismakingstraining. Een TCM-er vangt je op en we leggen graag uit wat de mogelijkheden zijn binnen onze vereniging. Wil je dit, stuur dan een berichtje naar voorzitter@triathlonclubmaastricht.nl

Aangesloten bij de Nederlandse Triathlon Bond. 

Triathlon Club Maastricht

Emmastraat 80

6245 HZ Eijsden

KvK: 40204622

e-mailadres voor communicatie: secretaris@triathlonclubmaastricht.nl

e-mailadres voor facturen: penningmeester@triathlonclubmaastricht.nl