Trainingen

De trainingen bij de Triathlon Club Maastricht zijn er voor elk niveau. Of je nu voor het podium gaat, gewoon lekker wilt meedraaien in de middenmoot of voor het eerst kennis maakt met de triatlon als sport.
Prestatief of recreatief, triatlon is er naar onze mening voor iedereen.
 
4 disciplines, we trainen ze allemaal!
“Vier disciplines? Triatlon zijn er toch maar drie!?”
Nou, niet helemaal... Naast zwemmen, fietsen en hardlopen is de wissel een discipline op zich. Een slechte wissel kan, zeker bij kortere afstanden als de Sprint of Olympische afstand, het verschil maken tussen winst of verlies, tussen top 10 of net daarbuiten. Daarnaast zien veel atleten nog wel eens op tegen de chaos die een wissel met zich mee kan brengen. Bij de Triatlon Club Maastricht trainen we ze dus allemaal: zwemmen, fietsen, hardlopen én wisselen.


Het hele jaar door besteden we aandacht aan elk van de verschillende disciplines. Dat doen we op meerdere moment in de week. De trainingen staan onder leiding van (gediplomeerde) trainers en assistent-trainers en in een training komen alle aspecten aan bod. Waar in het begin van de week de trainingen vooral in het teken staan van techniek (bijvoorbeeld loop- of borstcrawltechniek) en interval, zullen de trainingen aan het eind van de week of in het weekend meer op het duurvermogen zijn gericht.

Overzicht trainingstijden volwassenen. De trainingstijden van de jeugd vind je hier.
Alle trainingen vinden in of vanaf Geusseltpark plaats.
 
Dag Zwemmen Fietsen Lopen
Dinsdag 20:45 - 22:00   19:15 - 20:15
Woensdag (zomertijd)   18:30 - 20:30  
Donderdag 21:15 - 22:15   19:15 - 20:45
Zaterdag   08:30 – 11:00  
Zondag 09:00 - 11:00     

Wij maken als vereninging geen trainingschema's op maat. Heb je hier behoefte aan of ben je geïnteresseerd in een persoonlijk trainingschema? Neem dan contact op met Berry Moonen van Tri Center.
Share our website