Trainingen

De trainingen bij de Triathlon Club Maastricht zijn er voor elk niveau. Of je nu voor het podium gaat, gewoon lekker wilt meedraaien in de middenmoot of voor het eerst kennis maakt met de triatlon als sport.
Prestatief of recreatief, triatlon is er naar onze mening voor iedereen.
 

4 disciplines, we trainen ze allemaal!

“Vier disciplines? Triatlon zijn er toch maar drie!?”

Nou, niet helemaal... Naast zwemmen, fietsen en hardlopen is de wissel een discipline op zich. Een slechte wissel kan, zeker bij kortere afstanden als de Sprint of Olympische afstand, het verschil maken tussen winst of verlies, tussen top 10 of net daarbuiten. Daarnaast zien veel atleten nog wel eens op tegen de chaos die een wissel met zich mee kan brengen. Bij de Triatlon Club Maastricht trainen we ze dus allemaal: zwemmen, fietsen, hardlopen én wisselen.

Het hele jaar door besteden we aandacht aan elk van de verschillende disciplines. Dat doen we op meerdere moment in de week. De trainingen staan onder leiding van (gediplomeerde) trainers en assistent-trainers en in een training komen alle aspecten aan bod. Waar in het begin van de week de trainingen vooral in het teken staan van techniek (bijvoorbeeld loop- of borstcrawltechniek) en interval, zullen de trainingen aan het eind van de week of in het weekend meer op het duurvermogen zijn gericht.

Let op dat er geen officiele fietstrainingen zijn binnen TCM op dit moment. Via de Bike WhatsApp groep van TCM is het mogelijk om ritjes/trainingen te plannen met anderen uit de club. Meestal vinden deze ritten plaats op de zaterdagochtend. Zit je nog niet in de WhatsApp groep, meld je dan aan via voorzitter@triatlonclubmaastricht.nl.


Overzicht trainingstijden volwassenen. De trainingstijden van de jeugd vind je hier.
Alle trainingen vinden in of vanaf Geusseltpark plaats.
 
Dag Zwemmen Lopen
Dinsdag 20:45 - 22:00 19:15 - 20:15
Donderdag 21:15 - 22:15  
Zondag 09:00 - 11:00   

Wij maken als vereninging geen trainingschema's op maat. Heb je hier behoefte aan of ben je geïnteresseerd in een persoonlijk trainingschema? Neem dan contact op met Berry Moonen van Tri Center.
 

Trainers

Triathlon Club Maastricht heeft een aantal enthousiaste triathlon trainers. Hoofdtrainer Berry zet de grote trainings opbouw neer, waarna de zwemschema's gemaakt worden door Berry en Mario. Het loopschema voor de dinsdagavond training wordt door Mario gemaakt. Daarnaast hebben wij een aantal bevlogen trainers die trainingen voor volwassenen of kinderen verzorgen.

Zwemtraining: Berry Moonen
Assistent zwemtrainer(s): Mario Delamboy
Hardlooptraining: Mario Delamboy
Jeugdtrainers: Giel, Joep, Fleur, Lotte, Raymond en Norbert