Trainingen

Of je nu voor het podium gaat, gewoon lekker wilt meedraaien in de middenmoot of voor het eerst kennis maakt met de triathlon als sport. Prestatief of recreatief, triathlon is er voor iedereen en de trainingen bij de Triathlon Club Maastricht zijn er dan ook voor elk niveau.
 

4 disciplines, we trainen ze allemaal!

“Vier disciplines? Triathlon zijn er toch maar drie!?”
Nou, niet helemaal... Naast zwemmen, fietsen en hardlopen is de wissel een discipline op zich. Een slechte wissel kan, zeker bij kortere afstanden als de Sprint of Olympische afstand, het verschil maken tussen winst of verlies, tussen top 10 of net daarbuiten. Daarnaast zien veel atleten nog wel eens op tegen de chaos die een wissel met zich mee kan brengen. Bij de Triathlon Club Maastricht trainen we ze dus allemaal: zwemmen, fietsen, hardlopen én wisselen.
Het hele jaar door besteden we aandacht aan elk van de verschillende disciplines. Dat doen we op meerdere moment in de week. De trainingen staan onder leiding van (gediplomeerde) trainers en assistent-trainers en in een training komen alle aspecten aan bod. Waar in het begin van de week de trainingen vooral in het teken staan van techniek (bijvoorbeeld loop- of borstcrawltechniek) en interval, zullen de trainingen aan het eind van de week of in het weekend meer op het duurvermogen zijn gericht
.


Overzicht trainingstijden. Alle trainingen vinden in of vanaf Geusseltpark plaats
Dag Zwemmen Fietsen Lopen
zaterdag   08:30 - ±11:00  
zondag 09:00 - 11:00     
dinsdag 20:45 - 22:00   19:00 - ±20:15
woensdag (zomertijd)   18:30 - ±20:30  
donderdag 21:15 - 22:15   19:15 - ±20:40